26.5.2017

IDEA x5


Hellou!

Toukokuun päivät käyvät vähiin ja uskokaa tai älkää niin ensi viikolla on jo KESÄKUU. Se tarkoittaa aurinkoista keliä, paljon jäätelöä ja  rentoutumista. Kuitenkin kesätöitä, harjoittelua ja meneillään olevia projekteja ei voi unohtaa. Hirveän monella kesäloma ei itsessään tarkoita pelkästään lomaa, sillä tiimiyrittäjähän työskentelee 365 päivää vuodessa! ;-)

Olette varmaan jo ehtineet kuulla tai lukea blogista, että BisnesAkatemia on erilainen tapa oppia. Täällä me emme istu turhan paljoa luennoilla, tee tenttejä tai kirjoita kymmenien sivujen raportteja. Miksi? BisnesAkatemian on tarkoitus valmistaa sinut työelämään, antaa mahdollisuuden kokeilla jotakin uutta ja toteuttaa itseään. Koulu tarjoaa rajattomat mahdollisuudet oppia uutta, mutta miten minä pystyn niitä hyödyntämään? Miten minä saan itselleni kiinnostavia projekteja? Mitä minä haluan tulevaisuudessa tehdä?

1. Aseta tavoite. Kaikki lähtee siitä, että sinulla on jokin tavoite. Jokainen meistä haluaa varmasti valmistua ajallaan, mutta mitä hyötyä papereista on ellei ole kolmen lukuvuoden aikana oppinut mitään? Kaikilla on erilaiset tavoitteet ja ne ovat kaikki saavutettavissa. On hyvä myös asettaa itselleeen välitavoitteita, joita pystyy seuraamaan. Se voi olla hyvin jonkun uuden asian oppiminen, tietyn projektin suorittaminen määräaikaan mennessä tai opintopisteiden saaminen. Aseta itsellesi tavoite ja pyri saavuttamaan se!

2. Suunnittele. Nyt tiedustat oman tavoitteesi koulun suhteen. Tavoitteeseen pääseminen ei välttämättä ole aina helppoa, joten siksi tulee suunnitella ja aikatauluttaa omaa tekemistä. Mitä asioita pitää ottaa huomioon, jotta tavoite saavutetaan? Miten pystyn saavuttamaan oman tavoitteeni? Mitä kaikkea minä haluan oppia? Mitä kaikkea haluan tehdä tulevaisuudessa? Suunnittele itsellesi aikataulu opintoihin, jossa on kuitenkin varaa joustaa. Silloin kun koulutyöt on suunniteltu tarkasti, niin jää aikaa myös muille töille ja vapaa-ajalle, eikö vain?

3. Ota riskejä. Suunnittelu on nyt viittä vailla toteutusta. Nyt tarvitaan tekemistä. Oletko aina mennyt eteenpäin samaa reittiä ja mennyt sieltä mistä aita on matalin? Oletko koskaan miettinyt, että se ei välttämättä vie sinua eteenpäin? Tässä koulussa saa ja PITÄÄ astua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Silloin pystyy oppimaan ja kokemaan uusia asioita, jotka voivat viedä sinut pitkälle omalla urallasi. BisnesAkatemia kannustaa kokeilemaan kaikkea, mihin omat rahkeet riittävät. Täällä saa epäonnistua eikä kukaan odota sinulta liikoja. Me kaikki opimme täällä YHDESSÄ!

4. Innovoi. Oletko aina halunnut olla hyvä esiintymään? Onko sinulla aina ollut palava halu oppia valokuvaamaan? Oletko miettinyt yrityksen perustamista? Haluaisitko myydä jotakin tiettyä tuotetta? Oletko innostunut kirjoittamisesta? Onko sinussa sellaista talenttia, jota voisit hyödyntää näissä opinnoissa? Kaikki mitä jo nyt osaat on pelkästään plussaa ja kaikki mitä tulet oppimaan, vie sinua eteenpäin omalla urallasi. Mikäli haluat oppia tietyn asian, niin mikä estää sinua tekemästä sitä? BisnesAkatemia tarjoaa rajattomat mahdollisuudet toteuttaa itseään, mutta niihin pitää vain osata tarttua!

5. Toteuta. Mietitkö aina, että haluaisit oppia jotakin tai tehdä jonkun projektin jossain vaiheessa? Älä mieti liikoja, tee se NYT. Aina ei tarvitse suunnitella tai miettiä liian pitkälle. Mikäli jokin projekti houkuttaa sinua tai visio jostakin on mielessäsi, niin älä epäröi vaan toteuta se. KAIKKI on sinusta itsestäsi kiinni ja vain SINÄ olet oman oppimisesi esteenä. Miksi siis vielä epäröit? Aseta tavoite, suunnittele, ota riski, innovoi ja TOTEUTA!


B e   c r e a t i v e!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti