14.4.2017

Minustako tradenomi?

Hyvää huomenta lukijat!

Pääsiäinen on jo käsillä ja tänään vietetään pitkäperjantaita. Tiedätkö sinä miksi pitkäperjantai on pyhäpäivä? Osuuskunta Visioona pitää myös pientä pääsiäislomaa BisnesAkatemiasta ensi viikon tiistaihin asti, mutta se ei tarkoita sitä etteikö kouluhommia voisi tehdä myös pääsiäsirientojen ohella. 

Pari viikkoa sitten kerroimme siitä millaista on opiskella BisnesAkatemiassa. Mikäli et ehtinyt tätä postausta lukea, niin löydät sen täältä. BisnesAkatemiassa on monenlaisia opintoja ja me täällä valmistumme siis liiketalouden tradenomeiksi! Mikä ihmeen tradenomi? Miksi tradenomiksi? Työllisyystilanne? Uhka vai mahdollisuus?

Vuonna 1995
Kyseisenä vuonna tapahtui monia merkittäviä asioita kuten se, että Suomi voitti kultaa ensimmäisen kerran jääkiekon MM-kisoissa, tämä vuosi on allekirjoittaneen syntymävuosi ja Suomi liittyi kyseisen vuoden tammikuussa EU:hun yhdessä Ruotsin ja Itävallan kanssa. Tämän kaiken lisäksi myös ensimmäiset tradenomit valmistuivat vuonna 1995!

Tutkinto
Tradenomin tutkinto on alempi korkeakoulututkinto, jonka jälkeen voi halutessaan lähteä jatko-opiskelemaan (YAMK). Tradenomin tutkinto on laajuudeltaan 210 opintopistettä ja opinnot koostuvat monista eri elementeistä, kuten myynnistä, markkinoinnista, taloushallinnosta ja yrittäjyydestä. Tutkintoon sisältyy myös vapaavalintaisia kursseja sekä pakollisia työharjoitteluja!

Valmistuminen
Opinnot kestävä yleensä 3,5 vuotta, mutta mikäli haluat suorittaa tutkinnon nopeammassa tahdissa on se myös mahdollista. Valmistumisen jälkeen sinulla on hyvät valmiudet toimia asijantuntija-, kehittämis-, ja johtotehtävissä sekä yrittäjänä!

Työllisyystilanne
Tradenomin tutkinto antaa sinulle erittäin mielenkiintoiset työskentelymahdollisuudet niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tradenomin tyypillisiä työnimikkeitä ovat mm. projektipäällikkö, kirjanpitäjä, myyntipäällikkö ja palveluasijantuntija. Erilaiset suuntautumiset antavat paljon eri vaihtoehtoja työtehtäviin. Tradenomin opinnot antavat myös hyvän lähtökohdan toimia yrittäjänä!

Uhka vai mahdollisuus?
Ehdottomasti mahdollisuus. On mahdollista suuntautua tiettyyn alaan ja tehdä juuri sellaisia projekteja, jotka ovat itselle mielenkiintoisia. Ammattikorkeakoulututkintoa arvostetaan nykyään yhä enemmän työpaikoilla ja osaamisesta on pulaa. Liiketalouden tradenomin opinnot ovat erittäin monipuolisia ja avaavat ovia eri työtehtäviin. Mahdollisuuksia on monia- ja vain sinä itse olet unelmiesi tiellä!

Linkit:
https://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/tutkinnot/liiketalous/
http://bisnesakatemia.turkuamk.fi/
http://visioona.fi/fi/koti/
https://www.tral.fi/



Rentouttavaa pääsiäistä kaikille! 💛


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti